Tennis24.bg представя: Полиглотът от Люксембург отново е тук



02-02-2018 11:38 | Станко Димов

Tennis24.bg започва представяне на някои от най-популярните тенисисти, които ще видим в третото издание на турнира в зала в София. На ред е Жил Мюлер.

За трета поредна година Жил Мюлер ще участва на турнира в зала в София. Левичарят пази отлични спомени от надпреварата, където достигна до полуфиналите през 2016 и четвъртфиналите миналия сезон. Любопитното в случая е, че и двата пъти Мюлер беше спиран от Роберто Баутиста Агут.

Сезон 2017 беше най-успешният в кариерата на Мюлер до момента. Той успя да спечели две титли – на твърдите кортове в Сидни (на финала победи Даниел Евънс) и тревните в Хертогенбош (на финала победи Иво Карлович) и игра финал в Ещорил.

Достига до рекордното за него 21-о място в ранглистата в края на юли. Общо през годината Мюлер изигра 50 двубоя, от които спечели 38. Най-паметната му победа през годината, а и в кариерата изобщо, беше над Рафаел Надал на Уимбълдън – 15:13 гейма във финалния пети сет. В Лондон Мюлер стигна до четвъртфиналите, където беше спрян в 5 сета от Марин Чилич.

Мюлер е сред тенисистите в елита, които имат най-атакуващ стил на игра. Освен с безупречния си начален удар, левичарят е популярен и с редовните си появи в близост до мрежата.

Мюлер е известен и като един от полиглотите в тура. Освен майчиния си език, той говори свободно още английски, френски и немски.

Започва да играе тенис на 5 годишна възраст. Не е от спортно семейство. Извън тениса е страстен привърженик на футбол и баскетбол. Обича рок музиката и добрите филми.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини