Дора Рангелова: Тръгваме с цел да спечелим групата



Дора Рангелова: Тръгваме с цел да спечелим групата
Свързани турнири
Тагове
03-02-2018 17:34 | Tennis24.bg

Националките на България по тенис заминават утре за участие на турнира "Фед къп". Надпреварата ще се проведе в зала от 7 до 10 февруари в естонската столица Талин. България е група I на зона Европа/Африка.

Нашите момичета попаднаха в група “А” заедно с отборите на Сърбия и Грузия. Само първият в групата ще продължи към полуфиналната фаза в състезанието.

Там победителят от група „А“ ще играе срещу победителя от група „D“, където са отборите на Полша, Турция, Австрия и Латвия. Победителите от полуфиналите ще играят за класиране в по-горната група на "Фед къп", а последните два отбора изпадат от група I на зона Европа/Африка.

България ще бъде представена от Виктория Томова, Изабелла Шиникова, Джулия Терзийска и Петя Аршинкова с капитан Дора Рангелова. В тренировките в София се включи и Магдалена Малеева с идеята да помогне на по-младите със съвети на база големия опит, който има. Първата среща на нашите момичета е в сряда срещу Сърбия, които са основните ни контуренки за първото място в групата.



„Имаме идея аз и БФТенис за подмладим отбора и дадем шанс на по-младите тенисистки. Мисля, че е крайно време те да покажат какво могат и да натрупат нужния опит. Тръгваме с целта да спечелим първо място в групата. Дано успеем и в събота да играем за промоция. Сръбкините са много сериозен отбор, но смятам, че са преодолими и се надявам да ги победим. Искам да благодаря на БФТенис за страхотната организация и предоставените условия“, заяви  Дора Рангелова.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини