Ферер: Това е най-силният период в кариерата ми



27-02-2011 15:56 | Станко Димов

Давид Ферер ознаменува отличната си игра през годината с втора титла. Испанецът спечели турнира в Акапулко, след като на финала постигна драматична трисетова победа над сънародника си Николас Алмагро, който също е в страхотна форма. Щастливият победител печели турнира в Мексико за втора година поред и ще пътува за дома с чек на стойност $264 000.

 

„Не съм очаквал, че мога да защитя титлата си в Мексико. Мисля, че правя най-силния старт на сезона от началото на моята кариера. Надявам се, че ще продължа да се представям по този начин. Акапулко за мен винаги ще бъде специално място, тук получавам страхотна подкрепа от публиката”, сподели щастливият шампион.


„Получи се много напрегнат двубой, в който дългите разигравания изобилстваха, особено в първия и втория сет. Направихме няколко страхотни точки. В третия сет бях по-свеж, което според мен се оказа решаващо. Алмагро се измори и започна да прави повече грешки. Моята грешка бе, че след като спечелих първия сет не станах по-агресивен и не приключих мача във втория”, коментира Ферер, който през 2011-та година има 14 победи от 16 мача, в това число титли от Акапулко и Окланд.  


Алмагро, който е шампион от Акапулко от 2008 и 2009 година сподели, че съжалява за изпуснатите шансове в началото на мача. Николас прибра чек на стойност $122 000, но така и не успя да запише първа победа над съперника си.


„Мачът днес бе много равностоен. Твърде жалко, че не успях да взема предимство от силната ми игра в първия сет. Разочарован съм, защото ако бях затворил първия сет нещата можеше да се развият по друг начин. Както и да е. Турнето в Южна Америка бе невероятно за мен. През последните 3 седмици играх постоянно, при това на много високо ниво. Трябва да се гордея с представянето си. Сега ще се прибера за няколко дни у дома, ще си взема почивка и ще събера сили за силните турнири в Индиън Уелс и Маями.

 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини