Донски отстъпи на опитен словак при дебюта си (снимки)



06-02-2018 14:50 | Любомир Тодоров

Само на 19 години Александър Донски записа своя дебют в турнир от календара на АТР Уърлд Тур.


Участващият с "уайлд кард" българин отстъпи на квалификанта от Словакия Мартин Клижан с 5:7, 1:6 на централния корт на "Арена Армеец" след един час и 16 минути игра.

Първият сет беше напълно равностоен. В шестия гейм Клижан стигна до две точки за пробив, но тийнейджърът не трепна и спечели подаването си с мощни сервиси. Развръзката в частта дойде в 12-ия гейм. Тогава Донски започна с 0:40. Той спаси първия сетбол с шестия си ас, но при втората опасност словашкит левичар успя да затвори частта след 48 минути игра.

 

Снимки от двубоя

Клижан проби отново за 3:1 в гейм, в който българинът направи няколко непредизвикани грешки. От този момент Донски свали гарда. 28-годишният словак направи нов брейк за 5:1 и след това сервираше за победата. Той поведе с 40:15 и реализира първия мачбол.

 

"Добре започнах, сервирах добре. Той е много стабилен играч, аз още не съм на неговото ниво. Не съм доволен от ретура си. Този мач беше отличен опит за мен", заяви Донски след мача.

 

Александър наниза осем аса, направи четири двойни грешки, вкара 54 процента първи сервис и 79 процента спечелени точки при разиграването му.


На осминафиналите Мартин Клижан се изправя срещу водача в схемата Стан Вавринка от Швейцария.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини