Вавринка с вдъхновяваща среща с част от талантите ни



07-02-2018 19:29 | Tennis24.bg

Носителят на три титли от Големия шлем Стан Вавринка се срещна с част от най-добрите български тенис таланти между 12 и 18 години. Младите тенисисти имаха възможност в непринуден разговор да се запознаят с една от най-големите звезди на тениса. Вавринка отговори на всичките зададени въпроси и със сигурност срещата ще остави незабравим спомен на бъдещите звезди на корта. В приятелски разговор Стан каза на бъдещите български звезди, че единственият път към успеха е „да работиш здраво и да тренираш много“. Талантите се оказаха истински тенис специалисти. „Смяташ ли, че победата над Джокович на "Ролан Гарос" е моментът, в който ти тръгна към върха?“, бе един от въпросите към трикратния шампион те.

ГАЛЕРИЯ ВИЖТЕ ТУК

„Винаги е прекрасно, когато спечелиш първа титла от Големия шлем. Това е мечта за всеки и когато я постигнеш, остава завинаги в спомените ти“, бе отговорът на Стан Вавринка.

На срещата беше поканена елитна група от юноши и девойки, избрани от БФТенис. Тенисистите, които попаднаха в тази група са : Росица Денчева, Денислава Глушкова, Катерина Димитрова, Стела Пеева, Динко Динев, Пьотр Нестеров, Иван Пенев, Дария Радулова, Антъни Генов, Даниела Димитрова, Гергана Топалова, Розалина Юсева, Адриан Андреев и Леонид Шейнгезихт. Голяма част от тази група родни таланти успя на живо да се срещне с Вавринка.

Децата върнаха поставения под номер 1 в схемата на DIEMA XTRA Sofia Open в миналото му и го попитаха дали някога е планирал да се превърне в шампион от Големия шлем, примерно когато е бил на 14. „Когато бях на 14 години, исках да тренирам възможно повече и повече. Не съм си поставял за цел точно какви титли трябва да спечеля. Исках да следвам своя собствен план и своята собствена линия. А успехите дойдоха впоследствие“, каза им швейцарецът. Като истински бъдещи професионалисти малчуганите се поинтересуваха и от техниката му на изпълнение на различни удари и дори похвалиха бекхенда му с една ръка.

„Добър е, нали? Благодаря! Винаги съм си мечтал да спечеля първата си титла от "Големият шлем" с бекхенд по правата и точно така стана“, каза им Стан, като не спести и емоцията си от изпълнението на уинър с този удар. Най-важният съвет, който българските таланти получиха бе: „Няма рецепта за стигането до върха. Трябва да тренираш много и да работиш здраво!“



След разговора с българските таланти, Стан даде автограф върху постер на DIEMA XTRA Sofia Open на всеки от младите тенисисти, които със сигурност ще помнят този ден. Самият Вавринка им каза, че след запознанството им ще очаква новини за техни успехи. А един ден – ще очаква автографи от самите тях, неговите нови български приятели.

В четвъртък след края на двубоя на Стан Вавринка срещу Мартин Клижан младите тенис таланти ще бъдат представени пред публиката в „Арена Армеец“.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини