Дел Потро с първа титла от US Open 2009, върна се в топ 100



28-02-2011 00:19 | Николай Драгиев

Хуан Мартин дел Потро доказа, че отново има сили да диктува модата в световния тенис. Аржентинецът спечели първата си титла след US Open 2009. Отново в САЩ, но в Делрей Бийч той триумфира на местния "Мастърс 250" след успех с 6:4, 6:4 над Янко Типсаревич. Бившият номер 4 в света демонстрира че се приближава до най-високото си ниво, след като в три поредни седмици записа два полуфинала и титла.

 

Освен всичко Дел Потро се връща в топ 100, след като бе изпаднал до №484 преди две седмици. От новата седмица той ще заема 89-а позиция. След като спечели финалната точка той вдигна победоносно ръце, благодарейки на Господ. Той целуна дясната си китка и се отправи към щаба си за прегръдка с треньора Франко Давин.

 

Дел Потро далеч не показа най-добрата си игра, изглеждаше малко уморен и нервен, но въпреки това успя да надвие Типсаревич, който няма нито една титла в кариерата си до момента. Сърбинът поведе убедително с 4:1 в първия сет, но оттам до неговия край не взе дори гейм.

 

При 5:4 и сервис на Дел Потро той трябваше да спасява 5 точки за пробив и едва от третия сетбол затвори. Във втория сет нямаше толкова драма, след като Дел Потро сравнително рано взе аванс и успя да го удържи до края.

 

"Наистина съм много щастлив. Янко бе по-добър от мен, но аз имах късмет във важните моменти.  Бях доста уморен, но се концентрирах върху важните точки, тези за пробив. В Щатите са повечето ми титли, така че тук се чувствам чудесно. Целта ми е да си подобрявам играта от ден на ден," коментира Дел Потро.

 

Това е осмата титла на Дел Потро в неговата кариера и пета в САЩ, където не познава вкуса на поражението. 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини