Багдатис: Григор е страхотно хлапе, а Федерер е от друга планета



08-02-2018 21:16 | Станко Димов

Маркос Багдатис се класира за четвъртфиналите на DIEMA XTRA Sofia Open. Представителят на Кипър се наложи с 6:7 (4), 6:3, 6:1 над втория поставен Адриан Манарино в двубой, който продължи близо два часа. Благодарение на успеха Багдатис си осигури мач с квалификанта Йозеф Ковалик, а залогът е място на полуфиналите в турнира.

- Изигра тежък мач, как го усети на корта?
- По някаква причина днес нямах сили. Не играх добре в началото. Може би се опитвах да бъда твърде агресивен. Срещу играч като Манарино, когато му дадеш пространство да удря както си иска, да играеш в неговия ритъм, не е добре. След това промених играта си, започнах да играя по-умно във втория и третия сет, по-търпеливо, променях ритъма. Това трябваше да правя. Знаех го още преди да започне мача. Беше хубаво. Щастлив съм, че победих.

- Миналата година не успя да играеш в София заради контузия. Как ти се струва турнирът вече от позицията на участник?
- Страхотно е! Публиката е удивителна. Не само публиката, целият турнир е отличен страхотно е пак да съм тук. Всички са много приятелски настроени, много гостоприемни. Честно, истинско удоволствие е да съм тук, забавлявам се много.

- Какво знаеш за следващия си съперник – Йозеф Ковалик?
- Ще е труден мач. Той вече спечели два три мача тук. Натрупа самочувствие. Ще е трудно. Трябва да се концентрирам върху моята игра и да помисля какво трябва да направя.

- А как оценяваш шансовете си за титла?
- Предпочитам да мисля мач за мач. Нека видим какво ще стане утре. Играя добре, играх добре в Австралия, чувствам се добре. Предпочитам да гледам на всеки мач като отделно предизвикателство. Всичко може да се случи.

- През 2006 година игра финал срещу Роджър Федерер на Откритото първенство на Австралия. Преди дни той пак спечели титлата. Какво мислиш за това?
- Той не е от тази планета. Специален е. Различен. Няма думи за всичко, което е постигнал. Вярвам, че е роден за тенис. Прави всичко невероятно добре в кариерата си. Изключителен е.

- През 2006 година отново игра в България, но за Купа Дейвис. Спомняш ли си този мач?
- Да, в Пловдив. Но не обичам да играя за Дейвис Къп тук. Тогава феновете бяха срещу мен. Но честно, винаги е удоволствие да съм в България. Дейвис Къп е друго състезание, с различна атмосфера. Винаги е трудно да играеш като гост. Но винаги, когато дойда в България всички са страхотни и е удоволствие да се връщам.

- Приятели сте с Григор Димитров, той какво ти каза за турнира?
- Григор е страхотно хлапе. Имаше страхотна година. Говорихме за победата му миналата година тук. Винаги говори страхотни неща за България.

- Ще играеш ли пак двойки през годината?
- Не знам, наистина.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини