Стан: Атмосферата в залата беше страхотна (снимки)



08-02-2018 22:54 | Tennis24.bg

Стан Вавринка изигра първия си мач на DIEMA XTRA Sofia Open като победи идващия от квалификациите Мартин Клижан с 4:6, 6:2, 6:3. След мача швейцарецът изрази удовлетвореността от представянето си и задоволството си от подкрепата на българската публика.

ГАЛЕРИЯ ОТ ДВУБОЯ

- Какви са първите ти впечатления от залата и турнира, както и от представянето Ви?
- Знаех, че ще е труден мач, срещу тежък съперник. Това беше едва третия ми мач след Уимбълдън миналата година. Както казах, имам нужда от двубои, турнири, от увереност. Фитнесът ми не е на топ ниво все още. Но все пак бях изненадан, че играх добре. Атмосферата беше великолепна. Получих страхотна подкрепа от феновете. Това ми помогна много да остана фокусиран, да се боря. Наистина съм щастлив да премина през това и съм горд с начина, по който се борих.

- Как се чувстваше физически по време на мача? А след него?
- Мисля, че колкото повече играя, колкото повече мачове преминава, толкова по-добре ще се чувствам. Чувствам се по-добре в края на мача, отколкото в началото. По-малко се колебая, по-добре се движа, по-малко мисля, взимам по-добри решения. Наистина съм щастлив. За мен беше много важна победа. Всеки мач е важен. Сега целта е да почина, да се подготвя за следващия голям мач, утре. Тук съм, за да спечеля колкото може повече победи. Но по-важно е начинът, по който подобрявам състоянието си, ден след ден. Опитвам се да се боря на всяка точка на корта. Ще се опитам да направя същото и утре.

- Утре мачът е срещу Виктор Троицки, срещу когото имаш 8 победи и нито една загуба. Това дава ли Ви допълнителна увереност?
- Това е добра статистика. Но е в миналото. Сега не съм в същото в състоянието от тогава. Ще е труден мач. Защото, макар че съм печелил много пъти срещу него, сега ще трябва да се фокусирам върху собствената си игра, да подобря начина, по който играя. Ще трябва да се опитам да съм по-суров със себе си, да се боря за всяка точка. Знам, че ще е трудно. Ще се боря за победата.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини