Григор пред Tennis24.bg: Много обичам да играя в неделя



17-02-2018 19:28 | Любомир Тодоров

Любомир Тодоров, пратеник на Tennis24.bg в Ротердам


Григор Димитров говори пред медиите, след като се класира за финала на турнира в зала в Ротердам. В края по традиция той отдели специално внимание на Tennis24.bg.


- Гришо, класира се за 15-ия си финал в кариерата. Как видя двубоя, който завърши по неприятен начин?
- Много добър сет и от двамата. Може би беше най-добрата част, която съм играл тази година. Направих някои неща по-добре от предишните мачове, но Давид имаше отговор на всичко. Направихме интересен сет, който продължи един час. Кой знае какво можеше да се случи след това, но наистина мачът свърши по малко неприятен начин.


- Имаш ли представа какво е състоянието на Гофен?
- Отидох при него в съблекалнята, той беше в шок. След това го закараха в болница. Надявам се резултатите от изследванията да са добри и бързо да се оправи. Има такива опасни ситуации в нашия спорт. Аз пробвах удара по праватa, той протегна ракетата си и се получи този неприятен рикошет.


- Днес залата беше пълна. Усети ли българската подкрепа?
- Да и най-горните редове бяха пълни. Имаше много знамена, особено от дясната ми страна, надписи "Давай, Гриша", възгласи. Страхотна атмосфера, дано утре да бъде същата. Много харесвам да играя в събота и неделя, особено в неделя. Така че се надявам утре да играя по същия начин, а защо не и по-добре?


- Роджър Федерер се завърна като номер едно в света. Как го оценяваш и смяташ ли да му развалиш празника в неделя?

- Той е вече номер едно и не виждам какво може да го развали. Думите са излишни, когато става въпрос за него и за нещата, които прави в спорта. Всички суперлативи са за Роджър! Може би най-добрият тенисист в историята, отново е на върха на 36 години. Но за мен нещата през цялата седмица стават по-добре и по-добре. Ще се концентрирам върху моята игра. Не се знае дали ще играя срещу него или Сепи, но който и да е, трябва да излезна и да изиграя мача. Нямам какво да губя, отново съм на финал, което е чудесно. Да се надяваме, че ще мога да покажа една още по-добра игра.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини