Звонарьова заслужава да бъде номер 1 в света



02-03-2011 12:55 | Станко Димов

Рускинята Вера Звонарьова, която в неделя победи Каролина Вожняцки на финала на силния турнир в Доха, спокойно може да оглави ранглистата на WTA, смята руският специалист Андрей Черкасов.

 

Както е известно преди дни на финала на турнира в Доха Звонарьова се разправи с актуалната водачка в ранглистата Каролина Вожняцки с 6:4, 6:4, като по този начин затвърди тезата, че е сред най-постоянните състезателки през последните 8-9 месеца.


"Вера показва постоянен тенис, а резултатите й скоро могат да я изведат на първото място в света", коментира наставникът на най-добрата руска състезателка.


"Постиженията говорят достатъчно красноречиво: В Австралия тя игра полуфинал (където отстъпи пред бъдещета шампионка Ким Клайстерс), в Доха спечели титлата. В момента тя демонстрира много зрелищен и красив тенис, а да не забравяме, че е на перфектна възраст - 26 години", припомни още гордият треньор.


В момента Звеонарьова изостава с близо 2000 точки от Вожняцки. Разликата между двете обаче може да бъде редуцирана още в началото на следващата седмица, когато започва силния турнир в Индиън Уелс. Миналата година Звонарьова стигна до 1/8-финалите в надпреварата, където отстъпи пред Саманта Стосър.

 

На турнира в Маями, който е непосредствено след Индиън Уелс, рускинята също има фа защитава точки до 1/8-финал (там загуби от Жистин Енен). За справка в двата турнира Вожняцки има да защитава финал и 1/4-финал. 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини