Кевин Андерсън може да спечели титла от Шлема, заяви Федерер



01-03-2018 11:20 | Николай Драганов

Носителят на рекордните 20 титли от Големия шлем Роджър Федерер направи любопитно изказване, свързано с Кевин Андерсън. Според Маестрото, южноафриканецът е способен да спечели титла от Големия шлем.


31-годишният Андерсън беше близо до това в края на миналия сезон, но в крайна отстъпи във финала на Рафаел Надал. В първия за година турнир от Шлема в Австралия Андерсън се представи слабо и отпадна рано от Кайл Едмънд, който в последствие отстрани Григор Димитров и стигна до полуфинал.


"Мисля, че на US Open се отключиха много неща за Кевин - в неговата глава и в неговата игра, които може би преди това самият той не е бил сигурен, че може да достигне. Харесвам негово поведение и бойния му дух", каза швейцарецът.


"Той винаги излиза и дава най-доброто от себе си. Тогава всичко може да се случи, но разбира се има още няколко момчета, които имат повече потенциал от него да спечелят турнир от Шлема", добави Федерер. 


След титлата в Ню Йорк в началото на февруари, Андерсън се изкачи до рекордната за себе си позиция - №8 в световната ранглиста. В момента южноафриканецът е в Акапулко, където му предстои тежък четвъртфинален двубой срещу младата корейска звезда Хьон Чун.

 

Андерсън е финалист в тази надпревара от 2014-та година, когато загуби в битката за титлата в епичен двубой от Григор Димитров. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини