Мъри се възстановява по-добре от очакваното, завръща се в Куинс?



01-03-2018 12:00 | Николай Драганов

Бившият №1 в света Анди Мъри е доволен от по-бързото си възстановяване и очаква да се завърне на корта с около месец по-рано от предвиденото, съобщава "Гардиън". Това би трябвало да означава, че британецът ще бъде на линия за домашния му турнир в Куинс, който започва на 18 юни и се явява основна подготвителна надпревара преди Уимбълдън. 


Именно на Уимбълдън през миналия сезон Мъри изигра последният си засега официален двубой - загубата на четвъртфиналите от Сам Куери. Впоследствие британецът претърпя операция на тазобедрената става и за първи път от 10 години насам беше изместен от позицията на първа ракета на Великобритания, тъй като напусна Топ 20, където се настани Кайл Едмънд.


Според "Гардиън", откъдето се позовават на своите източници, тялото на Мъри е реагирало на операцията по-добре от очакваното и се е държало много добре при последващите натоварвания във фитнеса. Така тревата в Куинс, където Мъри е печилил цели пет трофея, изглежда най-вероятната арена за неговото завръщане.


Скоро предстои британецът да започне тренировки, като все още има колебания дали това да се случи в Маями, където обикновено работи, или да остане в Европа. Изданието допълва, че Мъри не желае да се поставя под допълнително напрежение, като определи конкретна дата за своето завръщане. В началото на година той бе близо до завръщане, но в крайна сметка взе много трудно решение да го отложи и да се оперира. В сряда обаче близък до Мъри е споделил, че в момента британецът "е изпълнен с позитивизъм". 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини