Крис Евърт: Серина скоро ще подобри рекорда на Маргарет Корт



04-03-2018 10:43 | Николай Драганов

Легендата на женския тенис Крис Евърт сподели, че очаква скоро Серина Уилямс да подобри рекорда от 24 титли на Маргарет Корт - може би още през този сезон. Според бившата №1 също така името на Маргарет Корт трябва да остане като наименование на втория по-големина корт на Australian Open, въпреки неприемливите в родината ѝ коментари относно правата на LGBT общността.


"Не съм съгласна с Маргарет и нейният начин на мислене", каза носителката на 18 титли от Големия шлем Евърт, но добави, че кортът е кръстен на нея заради постиженията ѝ в тениса. 

 

Относно Серина Уилямс, която ще поднови кариерата си през следващата седмица, след като роди в края на 2017-та година, Евърт заложи на силно завръщане. "Просто не мога да заложа срещу нея. Все пак ще съм изнедана, ако спечели два трофея от Шлема, по-скоро залагам на един", коментира тя. В момента Серина държи 23 титли. 


Преди официалното си завръщане на корта, още през следващата седмица Серина ще участва на демонстративния турнир Tie Break Tens, където в първия си мач ще се изправи срещу Марион Бартоли, която пък реши да се завърне в тениса, след като се бе отказала преди почти четири години.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини