Ясен е жребият за Индиън Уелс при жените



06-03-2018 10:16 | Николай Драганов

Бившите шампионки Серина Уилямс, Мария Шарапова и Виктория Азаренка, които ще се завърнат на кортовете в Индиън Уелс като непоставени през този сезон, както и всички дами от челото на ранглистата в момента, научиха своя жребия за тазгодишното издание на BNP Paribas Open. 


Двукратната шампионка Серина Уилямс ще изиграе първия си официален двубой след спечелването на Australian Open 2017, когато се оттегли по майчинство. Първата и съперничка ще бъде Зарина Диас от Казахстан. 


Носителката на 23 титли от Големия шлем попадна в горната част на схемата, като във втори кръг е възможен мач срещу Кики Бертенс, а в трети потенциално я очаква сестра и Винъс. В тази четвъртина е поставената под №4 Елина Свитолина.


Мария Шарапова стартира с потенциално тежък двубой срещу Наоми Осака, а след това я очаква Агниешка Радванска. Още в трети кръг е възможен мач срещу №3 в схемата Гарбине Мугуруса, която обаче ще има за съперник Южени Бушар или квалификантка във втори кръг. Това означава, че е възможен нов сблъсък между Шарапова и Бушар, които на няколко пъти влязоха в словесни престрелки през миналата година. В тази половина на схемата е и Каролина Плишкова.


Световната №1 Симона Халеп ще започне с мач срещу Кристина Плишкова или квалификантка, а в трети кръг евентуално може да се изправи срещу Доминика Цибулкова. Следващата потенциална най-високо поставена съперничка за Халеп е Кристина Младенович.


Поставената под №2 в схемата Каролине Вожняцки стартира срещу срещу Леся Цуренко или квалификантка във втори кръг, а на осминафинал може да срещне Слоун Стивънс. Потенциалени съпернички според ранкинга на 1/4-финалите за нея са Анджелик Кербер или Каролин Гарсия и други. 


В осмината на Вожняцки е и получилата „уайлд кард“ Виктория Азаренка. Бившата №1, двукратна шампионка от Индиън Уелс ще изиграе първи официален мач Уимбълдън насам срещу Хедър Уотсън.

ПЪЛЕН ЖРЕБИЙ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини