Гришо и Чилич потвърдиха участие в Куинс



06-03-2018 13:34 | Николай Драганов

Шампионът от 2014-та година Григор Димитров и този от 2012-та Марин Чилич са потвърдили своето участие в тазгодишното издание на надпреварата от сериите ATP 500 в Куинс, съобщиха от официалния сайт на турнира.


Гришо и Чилич се присъединяват към световния №2 Рафаел Надал, който също вече е заявил участие, а намерение да се завърне на корта именно в Куинс има и петкратния носител на този трофей Анди Мъри, посочват организаторите.


"Турнирът в Куинс е един от любимите ми турнири. В него има толкова много история, а сезонът на трева е един от най-добрите за мен моменти през годината. След като спечелих трофея, съм мотивиран още повече да се представя на ниво тази година в Куинс и на Уимбълдън", коментира Григор Димитров, за когото организаторите припомнят, че пази някои от най-добрите си спомени именно от Лондон.


Там Гришо спечели титлата при юношите на Уимбълдън през 2008-ма година, вдигна трофея в Куинс през 2014, достигна до полуфиналие на Уимбълдън през същата година, а през 2017-та спечели финалния "Мастърс".


"Ще имаме трима от четиримата топ играчи в ранглистата, а Анди Мъри също планира да е готов навреме. Марин и Григор са получавали уайлдкард в ранните си години и двамата се отблагодариха след това, като винаги се завръщаха тук", коментира директора на турнира Стивън Фароу. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини