Серина: Беше ми много трудно, но дъщеря ми ме мотивира



06-03-2018 13:52 | Николай Драганов

Серина Уилямс призна, че многократно е имало много моменти, в които не е била сигурна как ще продължи кариерата си след раждането на своето дете. Американката спечели 23-тата си титла от Големия шлем през 2017-та година в Австралия, след което обяви, че е бременна и ще пропусне останалата част от сезона.


Първоначално имаше спекулации, че Серина ще е готова за игра още в началото на 2018-та, но в крайна завръщането и на корта беше насрочено за месец март и турнира в Индиън Уелс. В интервю за BBC Уилямс призна, че е мотивирана най-вече възможността да играе достатъчно дълго, за да може дъщеря и да има спомени как я гледа на корта.


"Беше много трудно. Имаше много дни, дори все още ги има, в които се питах - как ще успея да продължа да го правя? Беше много, много трудно, но продължих да се старая и знам, че дори сега да не съм напълно готова, съм на корта и всеки ден е нова възможност да се подобрявам. Докато продължавам напред, дори да е със скоростта на костенурка, всичко е наред", коментира Серина.


С победата си в Мелбърн през 2017-та американката се доближи само на един трофей от рекорда на Маргарет Корт за 24 титли от Големия шлем. Серина не крие, че възможността да подобри този рекорд я мотивира да продължава. Но сега тя има и още една, още по-голяма мотивация.


"Не се нуждая от повече мотивация. Имам най-доброто, за което мога да мечтая. Винаги съм пределно мотивирана личност, но сега имам дъщеря си, като ще бъде страхотно тя да бъде наоколо, докато аз се справям на ниво. Това определено ме мотивира", каза тя. "Сега е добро време да стартираш. Ако искам да играя в Париж, на Уимбълдън и на US Open и да се представя добре, сега е отличен момент да се завърна", добави американката. 

 

Първата съперничка на Серина в Индиън Уелс ще бъде Зарина Диас от Казахстан (пълен жребий). В понеделник тя се завърна на корта за демонстративния турнир Tie Break Tens, където записа една победа, но загуби на полуфиналите. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини