Разправии тлеят в отбора на Франция за Купа "Дейвис"



02-03-2011 21:09 | Николай Драгиев

Коментарите във Франция около националния отбор на страната за Купа "Дейвис" не секват. "Петлите" пропуснаха да спечелят турнира през 2010 година, след като отстъпиха на Сърбия след 2:3 във финала. Тогава на ожесточени критики бе подложен капитанът на тима Ги Форже.

 

Той реши да заложи за последния, решителен двубой на Микаел Лодра, който отстъпи на Виктор Троицки с 0:3 сета. В същото време на пейката остана Жил Симон, който имаше аванс от 4:0 победи над Троицки до момента. През 2011 година Симон надви още един път Троицки с 2:0 сета.

 

Оказва се, че Симон все още е недоволен от това решение. "Ги предпочита агресивен подход към играта, докато аз съм от тези играчи, които изчакват първо действията на съперника. Ги обича да атакува, той е печелил Купа "Дейвис" с подобен стил. Уважвам неговите разбирания, но те далеч не пасват на моята игра," коментира пред "Екип" Симон.

 

След това интервю, на пресконференция вече във Виена, където Франция ще играе с домакините, Симон е упрекнал автора, че написаното от него е "неуместно".

 

Бившият треньор на Франция за Купа "Дейвис" Патрис Домингес също потвърди думите на Симон. Според него отношенията на Ги Форже с младите играчи в тима далеч не са добри.

 

"Позициите на Ги са отслабени. Той няма доверието на отбора. Преди тези проблеми не се проявяваха толкова сериозно. Форже е близък със старото поколение на Клемон и Лодра. С Цонга, Симон, Гаске и Монфис, той определено има противоречия," смята Домингес.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини