Серина Уилямс очаква завръщане през лятото, лекари я отписват за година



03-03-2011 01:21 | Николай Драгиев

Серина Уилямс вече се възстановява от операцията, която претърпя и дори се е прибрала вкъщи. На американката бе отстранен хематом в клиника в Лос Анджелис в понеделник. По-рано тя е страдала от бъбречна емболия.

 

"Благодаря на всички за подкрепата. Случилото се бе изключително плашещо и разочароващо за мен. Но аз съм все по-добре и съм вкъщи. Лекарите се грижат за мен.

 

"Не мога да правя никакви прогнози кога ще се завърна в игра, но да се надяваме, че това ще стане в началото на лятото. Основната ми цел а да бъда здрава," обясни самата Серина Уилямс.

 

Според лекаря д-р Майкъл Каплан обаче, съсирекът който е имала Уилямс е бил "животозастрашаващ". Според него Уилямс няма да може да играе минимум шест месеца, а дори и до една година. Той дори прогнозира, че ако тя бъде подложена на агресивно лечение с кръвни разредители, това може да бъде "катастрофа".

 

"Ако искат да се подсигурят, че няма да има усложнения, трябва да изчакат около година," смята Каплан.

 

Друг лекар - Дънкан Даймънд потвърждава това пред английската преса. Според него лечението на Серина Уилямс с кръвни разредители трябва да трае шест месец. Според него обаче тя ще може да играе тенис и по-рано, тъй като в този спорт няма пряк контакт между играчите. Затова пък полети със самолет биха били опасни за Уилямс и тя трябва много да внимава, смята още кардиологът.

 

До момента Серина Уилямс се лекуваше в продължение на година от проблем с крака. Тя се надяваше да участва още преди Откритото първенство на Франция през май.

 

Бъбречната емболия, която Серина Уилямс е имала, от своя страна е опасна живота и понякога се стига дори до смърт. 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини