Винъс срещу Серина Уилямс за 28-ми път



11-03-2018 10:13 | Николай Драганов

Серина Уилямс стигна до труден успех над Кики Бертенс със 7:6(5), 7:5 във втория двубой след завръщането си на корта. Носителката на 23 титли от Големия шлем играе първия си турнир след оттеглянето си заради бременноста в началото на 2017-та година. 


Американката се справи със Зарина Диас в първия си двубой, а след това отстрани и Бертенс. В трети кръг и предстои добре познато, но не особено желано изпитание - мач срещу сестра ѝ Винъс. 


Сестрите Уилямс ще играят една срещу друга общо за 28-ми път, когато се изправят на корта в трети кръг в Индиън Уелс. По пътя си към този мач, Винъс се наложи над №35 в света Сорана Кърстя с 6:3, 6:4 само за 79 минути игра.


Любопитна подробност е, че последният двубой на Серина преди Индиън Уелс беше именно срещу сестра ѝ - на финала на миналогодишния Australian Open, когато Серина вече е знаела, че е бременна. Последва оттегляне, а в края на годината тя роди своята дъщеря, за да се завърне на корта в Калифорния.


"Ще трябва да играе помежду си в трети кръг и една от нас ще отпадне. Бих предпочела да играя с някой друг, който и да е, буквално който и да е, но очевидно няма начин. Това е положението", коментира Серина.


"Изглежда все едно не е пропуснала нищо. Страхотен начин да се завърнеш", коментира представянето на сестра си от своя страна Винъс, която изостава с 11 срещу 17 победи от Серина. 


Двете се срещат за първи път през вече далечната 1998-ма година отново в Мелбърн, но във втори кръг, а победителката е по-голямата сестра Винъс. Цели 20 години по-късно двете отново са на корта, като се срещат в най-ранната фаза от онзи първи сблъсък насам. 


Историята на сестрите Уилямс и Индиън Уелс има още една любопитна част. През 2001-ва двете трябва да се срещнатна полуфиналите, но Винъс се оттегля от мача, което е рачетено от някои фенове като тактическо решение на баща им. На финала срещу Ким Клайстерс, Серина получава освирквания. 


Това довежда до 14-годишен бойкот на надпреварата от страна на сестрите Уилямс, който Серина най-после прекратява през 2015-та година. "Това е нещо, което отдавна съм забравила. 17 години назад изглеждат като безкрайно отдавна", коментира Серина.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини