Азаренка след отпадането: Трябва да си изчистя съзнанието



12-03-2018 11:49 | Станко Димов

Шампионката от US Open Слоун Стивънс отстрани двукратната победителка Виктория Азаренка след 6:1, 7:5 в двубоя им от втория кръг в Индиън Уелс. Преди този дуел двете се бяха срещали три пъти – 2013, 2014 и 2015 на Australian Open, като победител винаги излизаше Азаренка, при това без да загуби сет!

Но на твърдите кортове в Индиън Уелс Стивънс успя да разчупи негативната статистика и се поздрави с успеха след 75 минути игра. Американката изпадна в криза след триумфа си на US Open миналото лято, като загуби следващите си 8 двубоя. В момента обаче Стивънс показва, че намира формата си и има три победи в последните си четири срещи.  

„Чувствам се добре, играя добре“, коментира Стивънс след успеха над Азаренка. „Изиграх няколко двубоя в Акапулко миналата седмица, записах няколко победи. Тук започнах от втория кръг и не беше никак лесно, защото тя (Азаренка) вече беше изиграла един двубой. Чувствам се добре, това е най-важното“.

„Ще слушам тялото си и ще направя всичко възможно да се опазя от нови контузии. За мен е важно да се подготвя възможно най-добре психически и физически“, добави американката.

Стивънс беше впечатляваща при играта от форхенд. Тя приключи срещата с 15 печеливши удара и 11 непредизвикани грешки.

За бившата №1 в света Виктория Азаренка това беше първи турнир от Уимбълдън насам. Двакратната шампионка от Индиън Уелс отстрани на старта Хедър Уотсън, но срещу Стивънс допусна твърде много непредизвикани грешки – 24, които ѝ костваха скъпо.

„Определено ми предстои да свърша много работа“, каза Азаренка на пресконференция след отпадането си. „За мен най-важното в момента е да изчистя съзнанието си, очевидно е, че все още не съм го направила. Когато успея да подредя и целия си екип около мен, тогава ще бъда в състояние да се концентрирам на 100% на корта“.

В третия кръг Слоун Стивънс ще премери сили с 20-ата в схемата Дария Касаткина от Русия.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини