Джокович: Не се чувствах добре на корта



12-03-2018 14:19 | Станко Димов

Новак Джокович загуби първия си двубой на „Мастърс“ турнира в Индиън Уелс, отстъпвайки с 1:2 сета пред Таро Даниел (Япония). След срещата сърбинът призна, че изобщо не се е чувствал комфортно на корта и че му липсва игрова практика.

„Чувствах се сякаш играя първия си мач в тура“, каза Джокович след двубоя с Даниел. „Много странно. Тотално изгубих ритъм“.

„Щастлив съм, че успях да се върна на корта толкова скоро след операцията. Но в същото време не се чувствах добре като цяло“.

Поражението на Джокович тази нощ доведе до любопитна статистика. За първи път от финалите на АТП от сезон 2011, сърбинът записва две последователни загуби в тура.

„Когато си изиграл едва няколко мача за последните месеци е нормално да имаш колебания, да се чудиш дали си готов или не. И дори вече да не усещаш болка, въпросителните остават“.

Въпреки поражението, бившият №1 в ранглистата видя позитиви: „Дори не трябваше да бъда тук след операцията, която беше само преди 5-6 седмици. Но аз се възстанових много бързо и успях да се подготвя. Щастлив съм, че успях толкова бързо да се върна отново на корта“.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини