Винъс спечели епизод №29 от дуела на сестрите Уилямс



13-03-2018 07:40 | Николай Драганов

Завръщането на корта на 23-кратната шампионка от Големия шлем Серина Уилямс в Индиън Уелс приключи без особен успех. Причина за това стана сестра и Винъс, която я победи в дуел №29 помежду им. По-голямата от сестрите Уилямс се наложи над по-титулуваната с 6:3, 6:4 в двубоя им от трети кръг.


Това беше най-ранната фаза, на която двете се сблъскват от 1998-ма година насам, когато играят във втори кръг на Australian Open в първия си мач една срещу друга. 20 години по-късно Винъс спечели последният им засега двубоя, с което намали изоставането си на 12 срещу 17 победи на сметката на Серина. 


Серина Уилямс се завърна на корта след малко повече от 1 година отсъствие - период, през който най-успешната действаща тенисистка стана майка. Последният и мач преди тазгодишния Индиън Уелс беше финалът на Australian Open 2017, спечелен именно срещу Винъс. 


10-тата поставена в схемата Винъс Уилямс продължава напред, като следващата и съперничка ще бъде Анастасия Севастова, отстранила Юлия Гьоргес. Тази победа идва за по-голямата сестра 17 години след инцидент в Индиън Уелс, при който на полуфиналите Винъс не излезе за мача си срещу Серина, което предизвика освирквания към по-малката сестра на финала, а това доведе до 14-годишен бойкот от страна и на двете сестри.


В епизод №29 от шоуто на сестрите Уилямс, Винъс наниза 6 аса и допусна 8 двойни грешки за 1 час и 26 минути на корта. Липсата на ритъм си личеше при Серина, която реализира четири аса, но беше пробита 4 пъти. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини