Тийм напусна Индиън Уелс контузен, Хьон Чун отказа Бердих



13-03-2018 08:51 | Николай Драганов

Доминик Тийм напусна първия за годината "Мастърс" турнир в Индиън Уелс с контузия в десния крак. Петият поставен в схемата австриец се отказа при резултат 6:3, 4:6, 2:4 в двубоя си от трети кръг срещу Пабло Куевас. 


Двамата играха два пъти на "Мастърс" през 2017-та година - в Мадрид и Рим, като и в двата случая Тийм излезе победител. Преди това Куевас имаше една победа, а с днешния си успех изравни статистиката помежду им до 2:2. В следващия кръг Куевас ще се изправи срещу шампионът от младежкия "Мастърс" в Милано през миналата година Хьон Чун.


Младият кореец, който носи прякора "Професора", за пореден път демонстрира мощ, прецизност и увереност и отстрани далеч по-опитния Томаш Бердих след 6:4, 6:4 в отделните части. Този двубой се оказа за Чун далеч по-лек от предишния, в който се бори почти три часа с Душан Лайович. Това е първи случай от три двубоя, в който Хьон Чун печели срещу Бердих.


По-рано през сезона Чун стана първият южнокореец, който стига до полуфинал в Големия шлем. По пътя към този успех в Мелбърн той надигра тенисисти като Александър Зверев и Новак Джокович и бе спрян от бъдещия шампион Роджър Федерер.
Ако успее да победи Куевас, това ще означава първи четвъртфинал за Чун на "Мастърс" турнир. Негов потенциален съперник там ще бъде отново Федерер, стига швейцарецът да се справи с Жереми Шарди. 


В друг интересен двубой финалистът от US Open 2017 Кевин Андерсън се наложи по познат за себе си начин - с два тайбрека - над Николас Кикер. Южноафриканецът наниза 22 аса за победата със 7:6(1), 7:6(3). Негов съперник в следващия кръг ще бъде миналогодишният полуфиналист Пабло Кареньо Буста, срещу когото Андерсън има три победи от три мача.


Кареньо Буста се наложи над Даниил Медведев и заедно с Андерсън са единствените двама поставени в тази четвъртина, като победителят от мача между тях ще се изправи срещу победителя от мача между Тейлър Фриц и Борна Чорич. В този поток трябваше да бъде Григор Димитров, но той отстъпи още във втори кръг на Фернандо Вердаско, който след това отстъпи на Фриц. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини