Кербер детронира шампионката Веснина



13-03-2018 07:54 | Станко Димов

Двукратната шампионка в турнири от Големия шлем и бивша №1 в ранглистата Ангелик Кербер сложи край на победната серия на Елена Веснина и я надви със 7:5, 6:2 в двубой от третия кръг на Индиън Уелс, където рускинята е действащ шампион.

Кербер започна ударно и спечели първите 4 гейма в срещата, но отговорът на Веснина беше шампионски. Рускинята, на свой ред влезе в серия, и спечели 5 последователни гейма, като при 5:4 в своя полза дори сервираше за сета. Тя обаче не успя да вземе подаването си, а в последствие загуби и първата част.

„Тя започна да играе много по-добре, много по-агресивно. В същото време аз загубих малко от качеството в играта си и резултатът беше на лице – 4:5 за нея в първия сет“, коментира Кербер след двубоя.

„Знам, че всеки един двубой, всяка една точка (срещу нея), аз трябва да играя на най-високо ниво, защото тя винаги може да се върне. Във втория сет се наложих с 6:2, но беше изключително равностойно във всеки един гейм. Опитах се да остана в двубоя. Мисля, че геймът при 5:5 беше ключов“.

Подобно на първата част, във втората германката отново започна силно и дръпна с 3:0 гейма. Този път обаче колебания нямаше и тя си подпечата мястото на осминафиналите, където я очаква Каролин Гарсия.

След разочароващата 2017-а година, през този сезон Кербер има 17 победи и 3 загуби, като не е отпадала преди четвъртфиналите на нито един от турнирите, в които е участвала.

„Просто се концентрирам върху всеки отделен двубой, всеки отделен ден. От първия момент, в който пристигнах, играя добре и тренирам добре. Радвам се, че мога да покажа всичко това на корта в самите двубои. Точно това е и моята цел в момента. Не мисля прекалено напред, а просто се опитвам да се насладя на мига. Сезон 2017 остана в миналото. Той приключи, научих много неща от него. Научих много позитивни неща от миналата година, които ме направиха по-добър човек и по-добър тенисист“.

Кербер води с 3-2 победи в преките дуели с Гарсия. „Мисля, че ще бъде поредният хубав мач. Тя сервира много добре, гледах малко от двубоя ѝ днес. Знам какво да очаквам. Играх срещу нея миналата година. За мен това е още един голям мач, на който ще се опитам да се насладя“.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини