Пет поред за Дел Потро



14-03-2018 08:13 | Станко Димов

В началото на историята на сблъсъците между Давид Ферер и Хуан Мартин дел Потро испанецът имаше превес. Той спечели 6 от първите им 8 двубоя, но след това статуквото се промени. Миналата нощ двамата се изправиха в среща от третия кръг на Мастърс 1000 турнира в Индиън Уелс, а Дел Потро се наложи с 6:4, 7:6 (3) и регистрира 5-и пореден успех над ветерана от Испания.

Благодарение на победата Дел Потро достига до осминафиналите в Калифорния за първи път от 2013-а, когато загуби на финала от Рафаел Надал.

Ферер отрази първите 10 точки за пробив в мача, преди Дел Потро най-накрая да пробие в седмия гейм. Това се оказа и единственият пробив в двубоя. Общо в срещата Ферер отрази 15 от 16 брейк-пойнта.

„Не успях да пробия в началото на двубоя, а имах толкова много възможности. Останах малко разочарован след всичките тези точки. Очаквах следващите шансове, които се открият пред мен и най-накрая успях да реализирам един от тях. След това играх солидно в моите сервис-геймове. Мисля, че се представих много по-добре от него в тайбрека“, коментира Дел Потро след двубоя.

В спор за място на четвъртфиналите аржентинецът ще се изправи срещу сънародника си Леонардо Майер, който сервира безупречно при победата с 6:4, 6:1 над Таро Даниел от Япония. На старта 25-годишния японец надви в три сета Новак Джокович.

„Просто искам да продължа да побеждавам. Добре е, когато излизам на корта изпълнен с увереност. Ще играя срещу сънародник, двубоят ще бъде специален за двама ни. Никога не е лесно, когато се изправиш срещу приятел“, каза още Дел Потро.

Майер достига до осминафиналите в Индиън Уелс за първи път в кариерата си. До момента Дел Потро води с 1-0 победи в преките двубои, но единственият им дуел е от преди 6 години на US Open.

„Често тренираме заедно в Буенос Айрес. Израснахме заедно. Спечелихме Купа „Дейвис“ заедно. Много често сме вечеря и сме излизали в една компания“, разкри Дел Потро. „Ще бъде специален двубой. Знам, че ако той има добър ден може да бъде много опасен. Играе силно от основната линия, удря топката плоско. Притежава достатъчно добър начален удар, за да ме победи мен, или когото и да било в тура“, добави шампионът от US Open 2009.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини