Колшрайбер изхвърли Чилич и сложи край на черна серия



14-03-2018 08:59 | Станко Димов

Германецът Филип Колшрайбер поднесе една от големите изненади в Индиън Уелс, след като победи втория поставен Марин Чилич с 6:4, 6:4 в двубоя между двамата от третия кръг на надпреварата. Благодарение на успеха 34-годишният тенисист се класира за осминафиналите в Калифорния за първи път от 2011-а, когато беше спрян от Дел Потро.

Любопитен е фактът, че от началото на сезона Колшрайбер нямаше две последователни победи, но успя да намери формата си именно в първия за годината Мастърс 1000 турнир. С успеха Колшрайбер прекъсна серията от 13 последователни поражения от играчи от Топ 10.

„Много съм щастлив. Мисля, че от самото начало се представям добре тук. Усещах, че Марин е малко нервен, а в същото време аз се чувствах добре. Играх агресивно“, коментира Колшрайбер след двубоя.

За последно германецът беше победил състезател от Топ 10 през сезон 2016, когато се справи с Томаш Бердих. В същото време немецът увеличи на 7-4 преднината си в двубоите с Чилич, като на твърди кортове статистиката е още по-убедителна: 5-2 победи за Колшрайбер.

„Първият ми двубой тук беше истинска битка както срещу опонента ми, така и срещу мен самия. Страдах много. Днес се опитах да забравя за всичко и се получи“, каза още Колшрайбер, който в следващия кръг ще се изправи срещу Пиер-Юг Ербер. Световният №93 достигна до четвъртия кръг, след като опонентът му Гаел Монфис се отказа заради контузия в гърба (Ербер водеше с 6:2, 3:1).

Ербер е един от шестимата тенисисти, които продължават както на сингъл, така и на двойки в Индиън Уелс.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини