36-годишният Лопес отчая надеждата на домакините



14-03-2018 09:18 | Станко Димов

В своето 16-о участие в турнира, Фелисиано Лопес е само на победа от това да повтори най-доброто си класиране на Мастърс 1000 в Индиън Уелс. 36-годишният испанец се наложи над осмия в схемата Джак Сок със 7:6 (6), 4:6, 6:4 и се класира за осминафиналите в надпреварата.

Лопес показa солидна игра при начален удар и се поздрави с успеха след близо два часа и половина игра, като изравни резултата в преките двубои със Сок на 2-2 победи.

В първия сет нито един от двамата не стигна до точка за пробив, а в тайбрека Лопес успя от началото на поведе с мини-брейк и се поздрави с успеха. Във втората част Сок проби веднъж и това се оказа достатъчно, за да изравни резултата.

До края на срещата обаче Лопес не допусна колебания при начален удар, като отрази и четирите точки за пробив, до които се беше добрал опонентът му.

Веднъж в кариерата си испанецът е достигал до четвъртфиналите в Индиън Уелс. Това се случи през 2015-а, когато беше спрян от Анди Мъри. Лопес може да достигне до Топ 8 в турнира за втори път, като за тази цел ще трябва да победи Сам Куери в следващия кръг.

Представителят на домакините се наложи с 6:7 (4), 6:4, 6:4 над индиеца Юки Бамбри и за трети път в кариерата си е осминафиналист в турнира.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини