Милош Раонич напомни за себе си



14-03-2018 09:49 | Станко Димов

Бившият №3 Милош Раонич е на път да подобри чувствително класирането си в ранглистата съвсем скоро, след като се класира за осминафиналите на Мастърс 1000 турнира в Индиън Уелс. Поставеният под №32 в основната схема се наложи със 7:5, 4:6, 6:2 над Жоао Соуза и достига до тази фаза в турнира за първи път от сезон 2016, когато отстъпи на финала пред Новак Джокович.

Раонич пропусна миналогодишното издание на турнира заради контузия в десния крак.

Представителят на Канада загуби подаването си веднъж във втория сет, но в решаващата част на двубоя сервира на висота и не позволи на Соуза да стигне до точка за пробив. Раонич приключи срещата с 12 аса на сметката си. Той спечели 93% от точките след вкаран първи сервис (39/42). Това е първи случай, в който Раонич записва последователни победи от Citi Open във Вашингтон миналия август.

В преките двубои Раонич вече води на Соуза с 4-0 победи. От началото на сезона роденият в Подгорица тенисист има общо 3 успеха и 3 загуби.

В спор за място на четвъртфиналите Раонич ще се изправи срещу Маркос Багдатис, който постигна третата си победа от също толкова срещи срещу Дуди Села – 7:6 (5), 6:4.

Багдатис започна участието си в турнира от квалификациите, а ако запише още една победа ще изравни най-доброто си постижение в надпреварата, което регистрира при дебюта си в Калифорния през 2006-а година. Раонич води с 3-1 победи в дуелите с Багдатис. Единственият успех на кипъреца е на Мастърс 1000 в Шанхай през 2012-а.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини