Провокативният Сергей Демехин е в основата на прогреса на Звонарьова



03-03-2011 18:49 | Николай Драгиев

Световната номер 3 Вера Звонарьова разказа на дълго и широко за своите отношения с нейния треньор Сергей Демехин. Рускинята взе изненадващото решение да заложи на 26-годишния Сергей, с който се познава от юношеските си години.

 

Освен като треньор Демехин се изявява и като нейн спаринг при това според нейните думи повече от успешно. Двамата заедно са печелили държавното първенство на Русия за смесени двойки. Демехин обаче решава да прекрати кариерата си, въпреки че има не лоши резултати, предимно на двойки.

 

"Не знам какво ще излезе за в бъдеще от нашето сътрудничество с Демехин (смее се). Стараем се да работим здраво, да анализираме и да правим най-доброто за всеки следващ мач. Това ми помага много. Освен това със Сергей много ми допада да тренирам.

 

"Той осъзнава, че всяка съперничка е различна и затова настройва играта си спрямо стила на следващата, с която ще играя. Той ме подготвя отлично за всеки двубой и се чувствам комфортно," разкрива Вера.

 

"Сергей осъзнава прекрасно колко тежко е да си професионален тенисист. Знае прекрасно за всички банални, но важни неща от подготовката. За тези месеци, в които сме заедно, се опознахме и работим по подобряването на играта ми," смята още рускинята.

 

За Звонарьова битката на корта е между нея и опонента и затова тя не иска помощ от Сергей по време на мачовете, както правят други тенисистки. "Не е нужно това. Ние обсъждаме плана ми на игра преди срещата. Това, което не работи, и аз го виждам в течение на срещата. Нужно е да взимам решения сама и в повечето случаи се справям."

 

Вера допълва, че на тренировки може да взима геймове на своя треньор, но като цяло той е по-добър. "Съвършено различно е да тренираш с някой и да играеш турнирен двубой. Важното е да подобрявам играта си, между нас няма такова съперничество."

 

Самият Сергей Демехин е един от най-желаните мъже в Русия. Негови разсъблечени фотосесии отдавна разпалват страстите в дамските сърца. 

СНИМКИ НА СЕРГЕЙ ДЕМЕХИН!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини