Дел Потро продължава с победния ход



15-03-2018 09:23 | Николай Драганов

Хуан Мартин дел Потро победи с 3:6, 7:6(3), 6:3 своя сънародник от Аржентина Леонардо Майер по пътя към осмата си поредна победа. Преди седмица Дел Потро спечели титлата в Акапулко, а в момента изглежда върви уверено към финала на първия за годината "Мастърс" турнир в Индиън Уелс.


Кулата от Тандил е най-сериозният претендент за място на финала от долната част на схемата, а ако успее да го стори ще играе на такава фаза в турнир от този ранг за първи път от 4 години насам. Дел Потро никога досега не е печелил "Мастърс" титла.

 

Преди да получи шанс да го стори аржентинецът ще трябва да се изправи срещу Филип Колшрайбер на четвъртфиналите. 


Германецът изживява ренесанс в Индиън Уелс, след като не бе спечелил два поредни мача през 2018-та година. Нещо повече - това е първи четвъртфинал за Колшрайбер на "Мастърс" от 2010-та година насам. На осминафиналите той се наложи с 6:4, 7:6(1) над Пиер-Юг Ербер. 


Победителят от мача между Дел Потро и Колшрайбер пък ще спори с един измежду Сам Куери и Милош Раонич на полуфиналите в долната част на схемата. Куери се наложи над Фелисиано Лопес с 6:3, 6:4, а Раонич се класира директно напред след отказване на Маркос Багдатис още преди двубоя. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини