Федерер капарира първото място в света



Федерер капарира първото място в света
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
16-03-2018 08:30 | Tennis24.bg

Роджър Федерер се класира за полуфинал на турнира на твърди кортове в Индиън Уелс. Световният №1 победи корееца Хьон Чун с резултат 7:5, 6:1 за по-малко от час и половина. Това е 16-ти пореден успех за швейцареца от началото на сезона и 61-ви на този турнир. Благодарение на победата Федерер си гарантира оставането на първото място в света и след турнира.

Първият сет бе равностоен, като Маестрото пръв взе инициативата с пробив още във втория гейм. След това обаче Чун успя да върне пробива за 3:2, а впоследствие и да изравни резултата. След това двамата печелеха подаванията си до решаващия 12-ти гейм, в който кореецът отново рухна и допусна втори пробив за 7:5.

Във втория сет на корта имаше само един играч и това бе Федерер. Маестрото се отчете с 12 аса в този мач, докато съперникът му не успя да направи нито един. Федерер вкара 67% първи сервис, докато кореецът не бе никак убедителен по този показател с едва 53% вкарани първи сервиси.

В следващия кръг Федерер ще се изправи срещу хърватина Борна Чорич, който победи в три сета Кевин Андерсън (2:6, 6:4, 7:6 (3).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини