Надал се връща на корта по-рано



18-03-2018 13:21 | Станко Димов

Рафаел Надал не изживява най-добрите си моменти в своята кариера. От началото на годината испанецът е изиграл едва 5 двубоя, всичките на Australian Open, където беше принуден да се откаже на четвъртфиналите срещу Марин Чилич.

По план Надал трябваше да се завърне на корта в края на февруари на турнира в Акапулко. Матадора пътува за мексиканския град, но ден преди да излезе на корта почувства болки в крака и беше принуден да се оттегли от надпреварата, а в последствие отказа участие и на първите два Мастърс 1000 турнира за годината – в Индиън Уелс и Маями.

Надеждите на Надал бяха той да се върне за старта на сезона на клей в Европа, по-конкретно за Мастърс 1000 турнира в Монте Карло, където е действащ шампион и общо 10-кратен победител.

Чичото на тенисистка Тони Надал обаче заяви, че е възможно Рафа да се завърне дори по-рано на корта и да играе за Купа „Дейвис“ в двубоя Испания – Германия, който ще се проведе на клей кортове в периода 6-8 април.

„Разговарях с него и целта му е да играе за Купа „Дейвис“. Определено първо ще провери състоянието си и ако е здрав е много вероятно да играе“, коментира Тони Надал в интервю за CNN.

Той е убеден, че Рафаел Надал остава фаворит №1 в сезона на клей, въпреки травмите от последните месеци.
„Няма причина да мислим, че всичко ще се развие неблагополучно за него. Истината е, че всяка година става все по-трудно, но за мен този сезон фаворит №1 (в сезона на клей) е Рафаел Надал“.

Тони Надал отличи и младите тенисисти, които могат да направят сериозен пробив: „Хьон Чун може да бъде много опасен. Александър Зверев също. Той спечели миналата година в Рим, но в момента не е във форма“.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини