Джокович остави болката в миналото



21-03-2018 11:11 | Tennis24.bg

Бившият №1 в света Новак Джокович призна, че първи път от много време насам не е загрижен за болката в лакътя си. Той периодично имаше проблеми с тази контузия и трябваше да пропусне четири месеца през 2017 г., а дори се наложи да претърпи операция през февруари тази година.

"През последните дни на първо място мисля за играта, нещо което ми липсваше в един много дълъг период от време. Единственото, което бе в съзнанието ми бе болката. Това дава свежест, защото мислите се освобождават.

Идвам на турнира в Маями със специални чувства. Всичко е съвсем различно, защото нямам проблем с лакътя. Нямам специални очаквания и планове. Аз все още не съм в най-добрата си форма. Всеки ден напредвам в играта. Мога да се съсредоточа върху представянето си, а не върху болката", заяви Новак Джокович.

Сърбинът е поставен под №9 в основната схема и ще започне директно от втория кръг, където ще срещне победителя от срещата Миша Зверев – Беноа Пер. В четвъртия кръг е възможен двубой с Хуан Мартин дел Потро, а на четвъртфиналите с Григор Димитров.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини