Азаренка: Сама се поставих под напрежение



22-03-2018 12:35 | Станко Димов

Трикратната шампионка Виктория Азаренка се завърна по впечатляващ начин на турнира в Маями и победи на старта местната представителка Катрин „Сиси“ Белис с 6:3, 6:0.

„Доволна съм от начина, по който играх“, сподели Азаренка на пресконференцията след успеха.

„Не искам да прекалявам с тържествата, защото турнирът продължава и моята цел е да запиша още победи. Щастлива и благодарна съм, но в същото време искам да остана и здраво стъпила на земята и да се фокусирам върху следващия ми мач“, каза още Азаренка, която ще излезе за двубоя си от втория кръг още тази вечер. Нейната съперничка отново ще бъде представителка на домакините – Мадисън Кийс, която е 14-а поставена в схемата.

Азаренка, двукратна шампионка в турнирите от Големия шлем, триумфира в Маями през 2009, 2011 и 2016-а. Миналата година тя пропусна надпреварата, след като наскоро беше родила сина си Лео.

„Бях нервна преди двубоя, защото не съм играла много в последно време и исках да се представя добре. Сама се поставих под напрежение. Мисля, че това се виждаше много ясно в първите няколко гейма. Но след това се отпуснах и успях да намеря играта си, натиснах газта и до края не изпуснах контрол“, коментира още Азаренка и добави.

„Още не мисля за следващия си двубой. В момента ми трябва малко време, просто искам да поема глътка въздух. След това няма съмнение, че искам да постигна целите, които съм си поставила“, допълни бившата водачка в ранглистата.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини