Свитолина събуди Осака от приказката



23-03-2018 21:32 | Николай Драганов

Сензацията от Индиън Уелс Наоми Осака, която затвъри трофея си в Калифорния със звучна победа над Серина Уилямс в първи кръг в Маями, напусна надпреварата. Приказката за японката свърши след поражение с 4:6, 2:6 от Елина Свитолина.


Световната №4 първа стигна до пробив в третия гейм на първия сет, но Осака успя да изравни минути по-късно. В седмия гейм украинката стигна до 15:40 и реализира нов решителен пробив. Сервирайки за сета, Свитолина допусна да се стигне до точка за връщане и на втория пробив, но се справи и затвори частта в своя полза.


Разочарованието обзе Осака, която загуби четири поредни гейма на старта на втората част, което се оказа решаващо за крайния изход от срещата. В петия гейм японката свали два мачбола при свой сервис, а след това дори пропиля три точки да върне един от пробивите срещу Свитолина, но в крайна сметка украинката се справи и спечели срещата.


Победа в Маями записа и Петра Квитова, която се справи с Арина Сабаленка след 7:5, 3:6, 6:3. В друг двубой от женската схема Дона Векич надигра Елена Веснина с 6:3, 6:7(4), 6:1. Турнирът в Маями приключи за Андреа Петкович, която загуби от Дария Гаврилова след 7:6(3), 6:4. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини