Дел Потро се затрудни, но оцеля, следва мач с Нишикори



24-03-2018 08:16 | Николай Драганов

Хуан Мартин дел Потро увеличи победната си серия на 12 двубоя след труден успех над Робин Хаасе с 6:4, 5:7, 6:2 във втори кръг на турнира от сериите "Мастърс" в Маями.


Аржентинецът спечели последните два турнира, в които участва - в Акапулко и Индиън Уелс, а по пътя му към трети пореден трофей застава бившият финалист на US Open Кей Нишикори.


В своя двубой от втори кръг Нишикори се наложи със 7:6(4), 4:6, 6:3. За да достигне до нов успех Дел Потро ще се нуждае от по-добро представяне, призна самиат аржентинец.


"Изиграх ужасен мач, макар да трябва да отдам заслуженото на Робин, който игра добре. Много тежък първи мач на турнира. Важното е, че оцелях. Но ще трябва да подобря значително своя тенис и психологическа настройка, ако искам да продължа. Започнах да чувствам и умора, но ще имам време за възстановяване", каза Дел Потро.


От своя страна Нишикори пропусна турнира в Индиън Уелс, а последният му мач беше в Акапулко, където отпадна още в първи кръг. Преди това той игра единствено на турнира от сериите ATP 250 в Ню Йорк и на два "Чалънджър" турнира. 


"Щастлив съм от победата, не беше лесен мач. Не играх през последните две седмици, така че имах нужда да свикна, но в третия сет играх добре. Чувствам се много добре и беше отлично за самочувствието ми, че играх три часа днес", коментира Нишикори. 

 

До този момент Дел Потро и Нишикори са играли 7 пъти помежду си, като аржентинецът води с 5:2 победи. Японецът спечели последният им двубой - през миналата година във Вашингтон. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини