Организаторите не чули заплахите към Вожняцки



25-03-2018 10:16 | Николай Драганов

Турнирният директор на "Мастърс" надпреварата в Маями Джеймс Блейк заяви в официално изявление, че организаторите на турнира не са чули и не са били информирани за заплахи по адрес на Каролине Вожняцки по време на двубоя и с Моника Пуиг.
Бившата №1 света направи шокиращи разкрития за думите, които е чула по адрес на себе си и семейството си по време на двубоя, който в крайна сметка тя загуби.


"Снощи загубих тежък мач срещу страхотен опонент и приятел в лицето на Монига Пуиг в Маями. Напълно наясно съм, че тенисът е игра на победи и загуби. Въпреки това, по време на мача хора от трибуните заплашиха семейството ми, пожелаха смърт на майка ми и баща ми, наричаха ме с имена, които не мога да изрека и викаха на мои близки да сядат и да си затварят ш***ната уста, а междувременно охраната не стори нищо и дори го позволи. 


Винаги съм била за феновете да подкрепят своя фаворит и обичам предизвикателната атмосфера, но когато се премине една линия, това прави тенисът ужасен и за двамата спортисти на корта. Надявам се организаторите да подходят сериозно, защото това е отвратителен пример към следващите поколения играчи и фенове. Пожелавам на Моника всичко най-добро напред в турнира. С любов, Каролине", написа Вожняцки.


Отговорът на Джеймс Блейк и организаторите обаче едва ли ще я задоволи. Те посочват, че сигурността на играчите винаги е приоритет №1 и макар да признават, че "двубоят се е играл пред шумна и страстна публика", те не са чули онова, за което говори Каро.


"Вярвам, че никой не трябва да става обект на каквито и да било обиди на корта. Правят най-доброто от себе си, за да осигурим сигурна и честна обстановка. По време на мача, освен нас имаше и екипи на WTA, както и охрана. Никой от тях не е станал свидетел или не е бил уведомен за каквито и да било специфични заплахи, отправени към играчите или техните семейства. Ако това се беше случило, ситуацията моментално щеше да бъде овладяна", посочва Блейк. 

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини