Дел Потро си взима дълга почивка след Маями



Дел Потро си взима дълга почивка след Маями
Свързани новини
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
26-03-2018 14:53 | Станко Димов

Хуан Мартин дел Потро се намира във формата на живота си. Аржентинецът е в серия от 13 последователни победи, които му осигуриха титлите в Акапулко и Индиън Уелс. Освен това аржентинецът е на осминафиналите в Маями, след като в неделя вечер отнесе с 6:2, 6:2 Кей Нишикори. Дел Потро обаче призна, че се чувства изтощен и след Маями ще си вземе дълга почивка.

„Маями е четвъртият последователен турнир, на който участвам. Уморен съм. Физически и емоционално не е лесно да се справиш с емоциите, никак не е лесно. След Маями ще си вземе почивка, нямам представа на кой турнир от сезона на клей ще се върна. Моята основна цел е да остана здрав през целия сезон, затова няма да прибързвам с решението“, коментира Дел Потро.

Наскоро той обяви, че ще пропусне Мастърс 1000 в Монте Карло, който започва в средата на април. Много е вероятно аржентинецът да не играе и в Мадрид, а да се върне на корта чак в Рим.

29-годишният аржентинец се изкачи до №6 в света след победата над Роджър Федерер на финала в Индиън Уелс. Какво значение обаче има ранглистата за Дел Потро?

„Винаги съм твърдял, че числата в ранглистата не са от значение за мен. Преди няколко години бях №1000, сега съм №6. Имам добри възможности да продължа да се изкачвам напред, но наистина не мисля затова. Щастлив съм, че мога да играя тенис отново. Обичам да играя пред феновете в Маями, където има толкова много латиноамериканци. Това ме прави щастлив, а не позицията в ранглистата“, категоричен е аржентинецът.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини