Цонга: Физическите проблеми са част от играта



27-01-2010 19:22 | Николай Драгиев

Жо-Вилфред Цонга се закани, че ще демонстрира своята мощна игра и срещу Роджър Федерер. Французинът се надява да достигне до втория си финал на Откритото първенство на Австралия, където изгуби последната среща през 2008 г. от Новак Джокович. Цонга и Фед са играли два пъти досега. В първия печели Федерер, а миналата година Цонга измъкна победа със 7/6(5), 1/6, 7/6(3) в Монреал, като губеше с 1:5 в третия сет.

"Много се радвам, че успях да стигна до победата в този мач. Съжалявам за Новак, понякога се случват такива неща", коментира Цонга проблемите на Ноле.

"Той имаше проблем, но мисля, че това е част от играта. Понякога имаш проблем с форхенда, понякога с бекхенда, понякога с физическото състояние, нормални неща. Личеше си, че Новак не беше на 100%, той изобщо не изглеждаше щастлив. Лошият късмет за него, бе добър за мен."

"Срещу Федерер трябва да покажа най-добрия си тенис. Роджър игра отлично днес срещу Давиденко, въпреки че Николай се намира в страхотна форма. Очаква ме един много труден мач. В момента съм добре подготвен и се надявам да бъда в състояние да покажа най-доброто от себе си в мача срещу Роджър. Това ще бъде най-трудният мач до момента", обясни още французинът.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини