Дел Потро: Джон беше прекалено добър



31-03-2018 08:49 | Николай Драганов

Невероятната серия от 15 пореди победи на Хуан Мартин дел Потро приключи на полуфинал на "Мастърс" турнира в Маями след поражение от Джон Иснър. Аржентинецът спечели трофеите в Акапулко и Индиън Уелс, но не успя да прибере във витрината си т.нар. "Слънчев дубъл" - титлите от двата американски "Мастърс" турнира в началото на годината. 


"Играх добре. Изиграх добър турнир и си отивам вкъщи с много причини да празнувам. Джон заслужаваше победата днес. Той сервираше невероятно. Играе страхотно в тайбрек. Просто беше прекалено добър за мен", откровен бе Дел Потро след мача с Иснър.


В течение на мача Дел Потро не успя да стигне не само до точка за пробив, но дори до равенство. Американецът спечели 80% от точките на свой сервис като цяло и невероятните 75% от точките на втори сервис, при това срещу играч, който според почти всички специалисти е в най-добра форма в тура в момента.


"Той има по-добър сервис от мен, а когато играе така както днес, Джон е един от най-трудните съперници в тура. Няма много играчи, които могат да му върнат топката от ретур. Той просто реализира точка. Когато има добър ден, той има всичко необходимо, за да спечели такава титла", не спести похвалите си по адрес на съперника Дел Потро.


Още в началото на надпреварата в Маями аржентинецът призна, че чувства умора, но въпреки това продължи с победите. Той изигра 16 мача и 38 сета в последния месец. "Когато изляза на корта, просто обичам да играя тенис. Получавам много любов от трибуните и може и с това болката си отива по време на мача. Но днес просто Джон беше по-добър, нямам умения да преодолея това. Беше по-добър и си заслужи победата", добави аржентинецът. 


"Ще си почина добре, може би седмица или малко повече. Зависи как се чувствам. Но с удоволствие ще се завърна у дома, ще остана в Тандил и ще хапна барбекю, ще прекарам време със семейството си и приятели и няма да говоря за тенис известно време", зарече се Хуан Мартин. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини