Тийм остава под въпрос за Монте Карло



31-03-2018 16:20 | Николай Драганов

Световният №7 и полуфиналист на "Ролан Гарос" от миналата година Доминик Тийм е под въпрос за "Мастърс" турнира в Монте Карло. 24-годишният австриец получи контузия в глезена по време на турнира в Индиън Уелс.


Травмата все още не позволява на Тийм да тренира пълноценно, като засега той единствено тренира леко във фитнеса, обясни неговият треньор Гюнтер Бресник. Първият "Мастърс" на клей през сезона започва на 15 април.


"Твърде рано е да се каже дали Доминик ще бъде там", коментира Бресник, според когото Тийм ще може да се върне към пълноценни тренировки "до 10-12 дни". През миналата година той достигна до трети кръг в тази надпревара. 


Контузията точно преди любимия на Тийм клей сезон със сигурност е лоша новина за него и щаба му. През миналата година той се представи прекрасно на червените кортове в Европа, като игра финал в Барселона и Мадрид (загубени от Надал), а в Рим победи Рафа на четвъртфиналите, но отстъпи на Джокович на полуфинал. Сърбинът пък беше победен малко по-късно на "Ролан Гарос", но на стъпка по-високо отново Надал излезе победител. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини