Радослав Лукаев: При младите най-важна е вътрешната мотивация



01-04-2018 16:02 | Tennis24.bg

Радослав Лукаев бе за пръв път треньор на отбор от програмата „3Т – Тенис, Тийм, Талант“, като води „А“ тима до 14 г. на силния международен турнир в Мая, Португалия. Там Динко Динев (ТК „Авеню“, Бс) игра полуфинал на сингъл, а Катерина Димитрова (ТК „Локо 98“, Пд) и Стела Пеева (ТК „Авеню“, Бс) достигнаха до финала на двойки.
Лукаев замени Тодор Енев като наставник на отбора, тъй като Енев е ангажиран с тима на България за Купа „Дейвис“.

- Г-н Лукаев, за пръв път водите отбор от програмата „3Т“. Какви са впечатленията ви за проекта и от работата с децата?

- Да, за пръв път водя отбор на турнир и имах възможност да работя с най-добрите деца на България на този етап. В годините, в които аз и Тодор Енев играехме, федерацията не ни помагаше по никакъв начин, както го прави в момента. Тогава обаче бяха различни ръководителите. Откакто Стефан Цветков стана президент, много неща са промениха, създаде се организация и по-добри условия за всички, които искат да се развиват и дават всичко от себе си. Програмата „3Т“ е много полезна за всички млади и талантливи състезатели. Според мен обаче децата имат нужда от по-добра подготовка преди турнирите и хора, които знаят как да работят и да ги подготвят за надпреварите по целия свят. Това да се осигури участие в най-силните турнири за децата е истинска помощ за родителите и трябва да се използва като стимул за децата.

- Как ще коментирате изявите на младите ни тенисисти в Португалия?

- Не мога да коментирам изявите на децата, защото в тениса на този турнир са играли по един начин, на другия ще играят по друг начин. При младите е най-важна вътрешната мотивация. Виждам млади, талантливи деца, които имат нужда от много работа и то добре построена от техните треньори, за да говорим за нещо по-сериозно.
Искам да допълня, че проектът „3Т“ е много хубав, но трябва продължение и при по-големите - до 16 г. и до 18 г., за да има успех.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини