Любичич: Готов съм пак да изненадам всички на Индиън Уелс



06-03-2011 12:35 | Станко Димов

Иван Любичич е готов за предизвикателството да защити титлата си от турнира в Индиън Уелс, който започва в средата на идната седмица. Хърватинът контузи глезена си на турнира в Дубай, където още в първи кръг се отказа в мача си срещу Сергей Бубка (6:1, 1:0). Любичич обаче увери, че възстановяването му върви по план и ще бъде напълно готов да защити най-ценната титла в кариерата си.


"Вече няколко дни изпълнявам специални процедури за възстановяване на глезена ми. Нямам намерение да мисля за миналата година и това, което се случи тогава. Никой не живее в миналото, сега искам да се концентрирам изцяло върху предстоящия турнир", коментира Любичич.


По пътя към трофея от Индиън Уелс преди 12 месеца хърватинът надви Новак Джокович в първи кръг, Рафаел Надал на полуфиналите и Анди Родик в последния мач.


"Уверен съм в себе си, защото винаги съм се представял добре на този турнир. Ако само играя добре обаче няма как да спечеля титлата. Най-много да стигна до 1/4-финал, или нещо подобно", сподели хърватинът.


Първата му голяма победа миналия сезон бе срещу Джокович. "Бях играл с него в Дубай и знаех, че мога да го бия, ако се представя добре. Изненадах се като видях, че мачът ни е на Корт номер 2. Тогава бях сигурен, че мога да го победя, защото той не е свикнал да играе на такива кортове, където има по-малко публика. Получих своя шанс и се възползвах от него", разказа хърватинът.


На финала съперник бе местния любимец Анди Родик. Любичич обаче "разплака" публиката и се наложи с два тайбрека - 7:6 (3), 7:6 (5).


"Нямаше нищо по-нормално от това да играем два тайбрека с Родик. И двамата имаме страхотен сервис. Мачът се реши от няколко точки в тайбрека. С него сме играли 11 пъти, в които имаме цели 14 тайбрека. Мисля, че в ключовите моменти бях по-спокоен от него", сподели опитният хърватин.


Триумфът в Индиън Уелс бе първи за 31-годишния Любичич в турнир от "Мастърс 1000".


"В тези турнири нервите идват в последните мачове. Миналата година бях изключително спокоен. Играех добър тенис, а освен това се чувствах отлично на корта. Просто исках да изляза и да се боря, да покажа най-доброто от себе си. Играех толкова добре, че можех да победя всеки един от съперниците ми".




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини