Чистката е пълна: Щепанек последва Агаси и се раздели с Ноле



04-04-2018 14:48 | Станко Димов

Новак Джокович остана без треньори. Само в рамките на няколко дни сърбинът се раздели последователно с Андре Агаси и Радек Щепанек, които го подготвяха през последните месеци.

Джокович се завърна на корта през януари на Australian Open, където отпадна в четвъртия кръг. След надпреварата сърбинът се подложи на „малка хирургическа интервенция“. Той се върна в игра за турнирите в Индиън Уелс и Маями, където обаче претърпя разочароващи загуби от Таро Даниел и Беноа Пер още в първите си двубои и регистрира най-слабия си старт на сезон от повече от десетилетие.

В края на миналата седмица Андре Агаси, който пътуваше с Джокович на големите турнири обяви, че повече няма да работи със сърбина. Днес стана ясно, че Радек Щепанек също вече не е в сметките на сърбина.

„След Маями, Новак Джокович и неговия треньор Радек Щепанек решиха да прекратят съвместната си работа“, гласи съобщение на официалния сайт на Ноле. „Личностната връзка между двамата беше и ще си остане страхотна. Новак се наслаждаваше на съвместната им работа и научи много от Щепанек. Той остава благодарен за цялата подкрепа, която Радек му оказа“.

В момента Джокович се наслаждава на кратка ваканция със семейството си. Очаква се до няколко дни белградчанинът да започне подготовка за сезона на клей, който ще стартира за него с участие на „домашния“ турнир в Монте Карло.

Очакванията са Джокович да остане без треньор в следващите няколко месеца.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини