Давиденко: Понякога Федерер просто не ти дава шанс



27-01-2010 21:21 | Николай Драгиев

Както винаги Николай Давиденко се оказа много добър събеседник. Въпреки загубата си от Роджър Федерер на Australian Open, той намери сили детайлно да анализира защо се стигна до поражението. Според него двубоят е можел да се развие в негова полза, но Федерер се е възползвал блестящо от пропукванията в неговата игра и го е лишил от тази възможност. Все пак руснакът изрази надежда, че в следващите турнири ще вземе реванш.

"Случва се отново това, че не се възползвам от възможностите си, които се откриват пред мен в турнири от "Големия шлем" и в крайна сметка губя. Започнах добре мача, бях уверен, когато излязох на корта. Спечелих първия сет, а имах добра възможност да взема и втория. Не знам обаче какво се случи с мен, след като поведох с 3:1. Ако бях докарал резултата до 4:1, на 99% го взимах. За съжаление стана 3:2 и нещата коренно се промениха. Федерер пък направи голяма поредица от точки", обясни руснакът.

"В четвъртия сет също показах много силна игра на моменти. Не забравяйте, че когато резултатът бе 4:3, имах три възможности за пробив. Федерер обаче не ми даде шанс и спечели пет поредни точки. При 5:5 в същия сет също имах шанс, но проиграх подаването ми. Не знам защо. Може би Федерер наистина имаше щастлив ден. Ако не беше двубой от Шлема, може би щях да го спечеля, но наистина не знам. Не мога да кажа със сигурност. Мога да печеля мачовете си, когато съм пределно концентриран."

"Федерер играе повече от добре понякога и не ти остава шанс. В тези моменти той действа много бързо и удря силно. Какво мисля за момента, в който загубих 13 поредни гейма? Страшно е неприятно, но няма какво да му мислиш - най-многото да си отидеш вкъщи, както и стана."

"В момента мисля, че играя наистина добре. Имам шансове да спечеля Ролан Гарос и Откритото първенство на САЩ, но ще видим, всичко е твърде относително. Ако в Маями или Индиън Уелс срещна и победя Федерер, може би ще стана по-уверен в себе си", обобщи руснакът.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини