Уимбълдън минава на 3D формат



07-03-2011 15:40 | Николай Драгиев

Електронният производител Sony обяви, че ще снима тазгодишния тенис турнир на трева Уимбълдън във HD 3D формат, съобщава Inews.bg.

 

За разочарование на феновете на аристократичната игра обаче, триизмерните програми няма да бъдат излъчвани по телевизията, а единствено в 3D киносалони по целия свят, които сключат съответните договори със Sony.

 

Taка в HD 3D формат ще бъдат прожектирани мъжките полуфинали, както и финалите. Въпреки че BBС пусна 3D телевизионен канал, който понастоящем е единствен на Острова, мачовете от Уимбълдън няма да се предават по него.

 

Добрата новина е че ходът на Sony е показателен за тенденцията за филмирането на важни събития в 3D формат.

 

Днес заснемането на различни събития от сферите на спорта, изкуството и забавленията в триизмерен формат се превръща във все по-разпространена практика.

 

Така например телевизионният канал Sky предава много ключови спортни събития в триизмерен формат като Световното първенство по футбол миналата година.

 

Турнирът Уимбълдън все още се счита за основно събитие в британския спортен календар. От друг страна тенисът е един от спортовете, които вече редовно биват заснемани в 3D формат (пример: Ролан Гарос), така че ходът на Sony въобще не бива да ни учудва.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини