Тенисистка била жертва на тормоз, защото е лесбийка



15-04-2018 13:29 | Николай Драганов

Намиращата се под №51 в ранглистата на WTA Алисън Ван Аутванк разкри, че е имала сериозни проблеми с професионалната си кариера заради своята сексуална ориентация.


Наскоро белгийката разкри, че има романтична връзка със своя колежка и сънароничка - четири години по-младата Гриит Минен, №734 в ранглистата в момента.


"Бях жертва на тормоз от други играчи в тура. Беше труден момент. Бях все още много млада. Когато бях н 15 или 16, не ми пукаше, можех да се справя с това", коментира Ван Аутванк.


"Ако има по-млади момичета, които са лесбийки, те не трябва да се срамуват да го признаят. Това не е болест", настоя белгийката.


Тя коментира е последният нашумял скандал от този род в тениса, свързан с изказванията на Маргарет Корт срещу гейовете. Това доведе до идеи на някои играчи за бойкот по време на Australian Open, където един от кортовете носи нейното име. 


"Не бих го направила. В края на краищата, ние сме тук да играем тенис. Но онова, което каза Маргарет Корт, не беше много умно. Тя нарани много хора", каза Ван Аутванк.


Относно хората, които са я наранили в миналото, тя завърши: "Моите успехи в спорта са отговорът ми. Може би сега сте разбрали каква болка сте причинили". 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини