Медисън Бренгъл: Все едно ми режеха ръката



15-04-2018 17:05 | Николай Драганов

Преди седмица стана ясно, че американската тенисистка Медисън Бренгъл е завела дело срещу WTA и ITF за неимуществени вреди и "физичски и емоционални последици", причинени от антидопинговите кръвни тестове, които се взимат чрез забождане на игла във вената. 


Пред в-к "Ню Йорк ТаймС" тя обясни, че въпреки специфичното и физическото състояние, желанието на Бренгъл да даде кръв по друг метод, не е било прието.


"Беше все едно ми режат ръката. Крещях от болка, защото не го очаквах. Жестоко е, все едно киселина се излива в кожата ви", опита се да обясни усещането според нея американката.


Бренгъл е получила паник атаки, но не е получила уважително отношение от лекарите, които провеждат тестовете.
"Докторите не спираха да ме питат: как все още играеш професионален тенис? Не бяха виждали професионален атлет с подобно заболяване, защото изглежда, че то би трябвало да прекрати кариерата му", добави тя. 


"Тя не оспорва, че трябва да има антидопингова програма. Не оспорва, че играчите трябва да бъдат налични за извършване на тестове. Но счита, че това трябва да се случва по подходящ начин", твърди адвокатът на световната №83 Питър Гинсбърг.


В делото се още, че обвиняемите официални лица от ITF, WTA и шведската компания, която администрира кръвните тестове, са знаели и са пренебрегнали факта, че Бренгъл "страда от рядко медицинско диагностицирано физическо състояние, което води до временни и постоянни физически наранявания, емоционална травма и болка и страдания от поставянето на игла във вената ѝ".

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини