Стив Джонсън защити титлата си в Хюстън



Стив Джонсън защити титлата си в Хюстън
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
16-04-2018 08:43 | Николай Драганов

Стийв Джонсън триумфира за втори пореден път с титлата в турнира от сериите ATP 250 в Хюстън. В емоционален финал американецът се наложи над своя сънародник Тенис Сандгрен след 7:6(2), 2:6, 6:4 и така защити трофея и точките си от миналата година.


Джонсън става първият американестиц, който печели два поредни трофея в Хюстън от 2001 и 2002 година насам, когато това стори Анди Родик. Любопитна подробност е, че Джонсън трябваше да премине през петима свои сънародници, за да стигне до титлата - той победи Ернесто Ескобедо, Франсес Тиафо, Джон Иснър, Тейлър Фритц и Сандгрен на финала.


Трофеят в Хюстън е общо трети в неговата кариера след успехът тук преди 12 месеца и триумфа му в Нотингам през 2016-та година. 


"За мен означава много да спечеля тук, това е един от най-хубавите турнири през годината. Атмосферата в клуба е невероятна, хората са прекрасни, всички за замесени и това прави надпреварата специална. Винаги съм щастлив да се завърна тук и да стартирам сезона на клей", каза шампионът.


За Стийв Джонсън моментът беше особено емоционален, тъй като преди 11 месеца почина баща му. Успехът му през миналата година беше последния мач, който баща му наблюдава. След двубоя той си спомни и разговора с него преди 12 месеца.


"Беше толкова развълнуван. Иска ми се пак да можех да му се обадя. Каза ми колко е горд от мен и да се подготвям за сватбата следващия уикенд", разказа Стийв. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини