Надал за контузията: Никога не знаеш дали ще се върне



18-04-2018 13:44 | Станко Димов

Световният №1 Рафаел Надал се завръща на корта днес. Испанецът не е участвал в турнир от календара на АТП от януари насам, когато получи контузия в двубоя от четвъртфиналите на Australian Open срещу Марин Чилич.

В края на февруари испанецът беше близо до завръщане в игра на турнира в Акапулко, но ден преди първия си мач получи нова контузия в бедрото, заради която отказа всички турнири до сезона на клей.

Надпреварата в Монте Карло е сред най-успешните в кариерата на Надал, който тази седмица ще се опита да спечели трофея за рекорден 11-и път. Попитан дали е възможно да получи нова контузия в бедрото, Рафа коментира така: „Когато това нещо се е случило два пъти, няма как да знаеш дали ще се случи отново. Ако трябва да бъда честен, когато тренирам изобщо не мисля за подобен вариант“.

„Претърпях контузии в кариерата си, много повече контузии, отколкото съм очаквал, но добрата новина е, че когато се завръщам никога не мисля какво може да се случи“.

Надал трябва да спечели трофея в Княжеството, за да остане на първото място в световната ранглиста и след турнира. Със своите 53 трофея на червени кортове, Рафа е изявен фаворит.

„Чувствам се във форма. Изкарах добри тренировъчни дни тук, изиграх няколко сета. Това ми помогна. Обичам този турнир. Винаги се чувствам комфортно тук. Наслаждавам се на престоя си в Монте Карло – турнир, на който имам страхотни спомени. Всяка година идвам тук с една и съща страст, мотивация и желание да покажа възможно най-добрия си тенис. Надявам се, че това ще бъде първият турнир за сезона, който ще успея да завърша докрай. Развълнуван съм, че съм тук“.

Първият съперник на Надал ще бъде Аляз Бедене от Словения. Още на четвъртфиналите Рафа може да срещне някой измежду Новак Джокович и Доминик Тийм.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини